Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ερωτηματικά μας γεννάει η στάση των αρμόδιων για τους Παιδικούς Σταθμούς

 


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Χαλκίδας

Ερωτηματικά μας γεννάει η στάση των αρμόδιων για τους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Χαλκιδέων να βγάλουν κάλεσμα ξαφνικά πριν το σχόλασμα σήμερα Παρασκευή για έκτακτη γενική συνέλευση γονέων & κηδεμόνων στον Παιδικό Σταθμό της Σουβάλας (και μάλιστα χωρίς γνωστά τα θέματα συζήτησης), ίδια μέρα και ίδια ώρα με το επιμορφωτικό σεμινάριο-συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιούνη.

          Τα λεγόμενα της αντιδημάρχου κ. Μακαρώνα ότι δεν το γνώριζε και δεν το έκανε επίτηδες δεν μας πείθουν γιατί την ίδια στιγμή μας φώναζε ότι “η εκδήλωση σας είναι παράνομη αφού δεν ζητήσατε άδεια πρώτα από μένα”, ότι “με ποιο δικαίωμα πήγατε στους χώρους μου και κολλήσατε αφίσσες και πιάνατε κουβέντα με τους γονείς και μοιράζατε φυλλάδια χωρίς να το γνωρίζω εκ των προτέρων”.

          Οι “χώροι της” κ. Μακαρώνα είναι οι χώροι που φιλοξενούνται και διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας καθημερινά. Και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάθε έννομο δικαίωμα να κάνει συνελεύσεις, εκδηλώσεις, ενημερώσεις και όποια άλλη δράση αποφασίσει.

          Τους ενόχλησαν οι αφισσες και τα φυλλάδια αλλά όχι τα σκουπίδια και τα χόρτα στις αυλές των παιδικών σταθμών ή ότι τα παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα. Τους ενόχλησε φαίνεται η δράση μας και πάνε να βάλουν εμπόδια στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε. Τους ενόχλησε που σε αυτό το δίμηνο μόνο που πέρασε από την ίδρυση του Συλλόγου μας έχουμε αναδείξει τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Δήμο Χαλκιδέων, και ταυτόχρονα ότι δεν παίρνουν μέτρα για να ικανοποιήσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση και τη στήριξη της οικογένειας που χρυσοπληρώνει ιδιωτικούς σταθμούς ή φύλαξη για τα παιδιά της.

          Με πνεύμα καλής συνεργασίας ζητήσαμε να αλλάξει η μέρα της έκτακτης συνέλευσης ώστε να είναι εύκολο οι γονείς του Παιδικού Σταθμού στη Σουβάλα να παραστούν και στις 2 συνελεύσεις γονέων. Όμως, εισπράξαμε άρνηση ακόμη και ειρωνία. Καλούμε τους γονείς στο σεμινάριο-συζήτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τη Δευτέρα 17 Ιούνη 6.30μμ στο Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αλλάξει την ημερομηνία της έκτακτης συνέλευσης.

 

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων - "Η κατάσταση δεν πάει άλλο"

  Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας, στα Λουτρά Αιδηψού και στη συνεδρίαση συμμε...