Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Παρέμβαση του συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών στο δημοτικό συμβούλιο

 


Παρέμβαση του Συλλόγου μας: Ζητάμε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς. Ο Δήμος να πάρει μέτρα για νέες θέσεις. Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός.

 

Την Τρίτη 2 Ιούλη μιλήσαμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων μετά την εισήγηση της κ. Γρανέτας Τσιβίκα που έβαλε ζήτημα στη Δήμαρχο για τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς της Χαλκίδας.

Ζητήσαμε, πρώτο και βασικότερο, από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για ίδρυση νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών στη Χαλκίδα και σε κάθε δημοτική ενότητα ώστε να υπάρχει θέση για κάθε βρέφος και παιδί. Να ζητήσει η Δημοτική Αρχή κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσει στην ανέγερση νέων κτιρίων, αλλά μέχρι τότε να ψάξει και δυνατότητες για αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου ή για ενοικίαση χώρων άμεσα.

Δεύτερον, υπάρχουν ελλείψεις σε υπάρχοντες σταθμούς για τις οποίες απαιτήσαμε λύσεις. Όπως, ότι κοιμούνται τα παιδιά στο πάτωμα πάνω σε μία μοκέτα και δεν έχουν προαύλιο στον Α’ βρεφονηπιακό στη Σουβάλα. Όπως ότι δεν έχουν κατάλληλο προαύλιο στη Ν. Αρτάκη ή το "προαύλιο" της Κανήθου είναι σε πυλωτή πολυκατοικίας.



Τρίτον, πρέπει οι αρμόδιοι να σκεφτούν ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα και να πράξουν αναλόγως με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, αφού υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης και επίσης δύνανται να προσλάβουν διατροφολόγο, κοινωνικό λειτουργό αλλά και νοσηλευτή αν υπάρχουν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα για παράταση του ωραρίου έως τις 6μμ για τους εργαζόμενους γονείς και η αγορά λεωφορείων για την μετακίνηση των παιδιών.

Από την πλευρά τους η Δήμαρχος και η αντιδήμαρχος απάντησαν ότι έχουν γίνει ενέργειες για τα στρώματα και το προαύλιο του Σταθμού της Σουβάλας και ότι θα κάνουν προσπάθεια για ίδρυση νέων σταθμών.

Με την πίεσή μας θεωρούμε ότι κερδίσαμε αυτές τις δεσμεύσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Αναμένουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων - "Η κατάσταση δεν πάει άλλο"

  Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας, στα Λουτρά Αιδηψού και στη συνεδρίαση συμμε...